Повна екіпіровка бігуна. Що не вистачає у Вашому гардероб

Повна екіпіровка бігуна. Що не вистачає у Вашому гардероб

Коли ми вирішуємо зайнятися бігом, виникає перше питання - що нам для цього потрібно?

Багато хто думає, що для цього підійдуть будь-які кросівки і більше нічого не потрібно. Це найголовніша помилка початківців бігунів. Біг - як і будь-який вид спорту вимагає більш детального підходу до вибору екіпіровки.

Що потрібно для бігу?

1. Кросівки

Asics GEL-KAYANO 27


Звичайно, найголовнішим атрибутом екіпірування є кросівки для бігу . Як ми вже згадували вище, багато хто вважає, що для бігу підійдуть будь-які кросівки. Але це далеко не так. Будь-який вид спорту вимагає спеціалізованої взуття, так як скрізь різні навантаження на різні частини стопи. Для заняття бігом, природно, існує спеціалізована взуття. Більш детально про технологіях , і яка різниця між кросівками для бігу та повсякденними кросівками, ви можете ознайомитись в наших інших статтях.

< span style = "font-size: 12.0pt; line-height: 107%; font-family: 'Times New Roman', 'serif';"> Кросівки є основним елементом екіпіровки в гардеробі бігу. Якщо без інших речей можна ще обійтися, але обов'язково кросівки повинні бути спеціалізованими.

2. Шкарпетки

Шкарпетки Asics

Як не дивно, але на другому місці за важливістю є саме шкарпетки. Це не означає, що решта одягу не важлива, але до підбору шкарпеток потрібно підійти з усією серйозністю.

Є три типи висоти шкарпеток:

· Короткі, які будуть по висоті, приблизно на висоті задника кросівка < / o: p>

· Середній висоти або« чверті »(від англ. Quarter). По висоті, приблизно, досягають костоскі.

· Високі. Самі поширений тип шкарпеток, які закривають ногу на 5-6 см вище кісточки. < / p>

Також є два типи шкарпеток по товщині:

· Стандартні, які не мають ніяких утеплювачів

· Ущільнені, які зазвичай використовують для бігу восени або взимку. Вони мають більш щільну структуру, що робить їх тепліше.


Зараз існує величезний вибір шкарпеток з різними технологіями. Можна знайти з силіконовими точками на підошві, для кращої фіксації стопи в кросівках. Також є з різними вставками в районі середньої частини стопи . Можна вибрати для будь-якої погоди і для різних типів тренувань. Чоловічі шкарпетки для бігу і жіночі шкарпетки для бігу відрізняються тільки розміром.

3. Літня верхній одяг < / span>

Футболки Asics

У теплу пору року досить мати шорти для бігу і футболку для бігу . Звичайно, можна використовувати і вже наявні у вас футболки та шорти, але спеціалізований одяг розроблена для більшого комфорту під час бігу і має різні технології. Футболки роблять із спеціального матеріалу , який швидко виводить вологу, швидко висихає і при цьому не натирає, так як використовується спеціальна техніка швів.

Шорти мають трохи інший крій, ніж в інших видах спорту. Бічні частини мають невеликий розріз, щоб не утрудняти рух ноги під час бігу.

Останнім часом стали популярні спортивні лосини для бігу, також їх називають тайтси. Тайтси використовують як чоловіки , так і жінки .

4. Тепла верхній одяг < / span>

Куртки Asics


При бігу навесні або восени варто трохи утеплитися. Крім футболки і шортів часто використовують термобілизну, лонгсліви або кофти з довгим рукавом. У дощову погоду можна надіти куртку . Весь одяг для бігу максимально технологічна і комфортна, за рахунок легкої ваги і практичності.

Про специфіку одягу для бігу взимку ви можете ознайомитися в спеціальній статті.

5. Нижня білизна

 Труси PUMA

Ще кілька ліг назад ми навіть не замислювалися про спеціальному нижній білизні для бігу . Але зараз все стало на багато простіше і можна легко знайти підходяще нижню білизну саме під себе. Різні фасони, кольори і матеріали дозволяють додати ще більше комфорту під час бігу.

Основною відмінністю від звичайного білизни є шви, які не стикаються з тілом (всі шви виведені назовні), і сам матеріал білизни. Використовують матеріал, який не затримує вологу всередині, а досить швидко вбирає і виводить її назовні. Це дуже важливо для комфортного заняття бігом. Завдяки спортивному нижньої білизни ви не зіткнетеся з натиранням і незручностями під час бігу.

6. Аксесуари для бігу < / span>

Для ще більшої зручності під час бігу, багато хто використовує різні аксесуари.

Давайте розглянемо для чого вони потрібні і зрозуміємо, на скільки вони важливі.

< p class = "MsoNormal">

Кепки

 Кепка Asics



Найпопулярніший аксесуар для бігу - це кепка . Найуніверсальніший головний убір для занять спортом. У чому плюси:

· У першу чергу, основною функцією кепки є захист від сонця. Нікому не хочеться бігти і закривати очі від сонця долонею < / span>

· Захист від дощу. Козирок допоможе захистити Ваші очі від попадання крапель під час пробіжки.

· Волосся не заважають під час бігу (особливо дівчатам). Часто ми стикаємося з тим, що під час бігу волосся розвиваються на вітрі і відволікають нас від процесу самого бігу. < o: p>

· Захист від крапель поту. Пот збирається в самій кепці і виводить вологу назовні, щоб піт не потрапляв Вам в очі.

На сьогоднішній день існує безліч матеріалів, які використовують у виробництві кепок. Основними є поліестер і бавовна. Останнім часом почали використовувати перероблений пластик (поліестер 600 < span lang = "EN-US" style = "font-size: 12.0pt; line-height: 107%; font-family: 'Times New Roman', 'serif'; mso-ansi-language: EN-US;" > D ), що дозволяє зменшити забруднення планети. Кепка з бавовни більш щільна і піт під час бігу затримується в ній, що створює певний дискомфорт. Кепки з синтетичних матеріалів швидко виводять вологу і піт не затримується в самій тканині. Кепки оснащуються отворами для кращої вентиляції під час бігу.

Пов'язки на голову і на руку

Бандана Nike


Якщо Ви не любите носити кепки, тоді необхідно задуматися над альтернативними аксесуарами. Такими є пов'язка на голову (або бандана) і пов'язка на руку (напульсники) .

Пов'язка на голову виконує практично такі ж функції, як і кепка, за винятком того, що не захищає від сонця. Матеріал пов'язки вбирає краплі поту і виводить їх назовні, що дозволяє вам комфортно займатися спортом і не відволікатися на витирання поту з обличчя. Часто пов'язки на голову використовують в залі, так як кепка буде тільки заважати в приміщенні. Також пов'язка на голову добре фіксує волосся і не дозволяє потрапляти Вашим волоссю в очі.

 Напульсники Nike


Пов'язка на руку (часто ще називають« напульсники ») складається з таких же матеріалів, як і пов'язка на голову. Якщо ви не любите будь-які зайві предмети на голові під час пробіжки - напульсники саме для вас. Фіксуються вони на зап'ясті, і в будь-який момент ви просто витираєте підлогу з чола. Досить зручно і просто. ви завжди маєте «маленьке» рушник у себе на руці. < o: p>

Тримачі для телефону

Тримач на руку


Ще один інноваційний аксесуар для бігу - тримач для телефону. З'явився він досить недавно, але швидко завоював любов бігунів. У наш час уявити себе без телефону дуже важко, так як ми повинні бути постійно на зв'язку по роботі і рідними. Но бегать с телефоном в руке не совсем удобно, да и в карман его не положишь. Но нашлось решение – прикрепить держатель себе на руку в области бицепса и положить телефон в него. Держатели производят из водонепроницаемого материала, поэтому вы можете не беспокоиться о сохранности телефона даже в дождь. Держатель совсем не чувствуется и никак не мешает вам во время бега.

 

Фляга для воды

 

Бутылка для воды


Пополнять свой водный баланс во время занятий спортом просто необходимо. Но чтобы не отвлекаться на открытие крышки бутылки, были придуманы специальные спортивные фляги для воды. Они очень удобны в использовании, достаточно просто поднять защитный клапан вверх и утолить жажду. Самое главное, что это можно делать на ходу. Вам не нужно останавливать, откручивать крышку, потом обратно закручивать. Это все влияет на ваш темп тренировки. В наше время уже есть и одноразовые бутылки для спортсменов с подобной крышкой, но не стоит забывать и об экологии. Лучше купить единожды личную флягу для воды, чем каждый день покупать новую одноразовую.

Из-за проблемы загрязнения земли пластиком, многие производители начали использовать переработанный пластик в производстве не только многоразовых фляг для воды, но и в изготовлении одежды.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asics (1011A916) GEL-PULSE 12 AWL

←  Вибір зимових кросівок для бігу Взуття для бігу. Особливості вибору взуття.  →
Залишити коментар

Поки немає коментарів.

captcha